Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- اغلب بیماری‌های ویروسی در کودکان علایمی مانند تب، ضعف، بی‌حالی، اسهال و غیره را ایجاد می‌کند برای همین نمی‌توان هر تب و سرفه‌ای را در کودکان، کرونا تلقی کرد اما در بزرگسالان بروز تب، لرز و سرفه خشک را باید کرونا در نظیر بگیریم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، شاید خیلی از مردم این جمله را شنیده باشند که " بچه‌ها کرونا نمی‌گیرند" اما ابتلای کودکان و حتی نوزادان چند روزه به این بیماری، نشان داد کرونا توجهی به جنسیت و سن و سال افراد ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متأسفانه بین مبتلایان به کرونا و جان‌باختگان در اثر این بیماری کودکان و نوزادان هم قرار دارند؛ هرچند آمار رسمی درباره از میزان شیوع این بیماری بین کودکان منتشر نشده اما کافی است گذرتان به بیمارستان‌های اطفال افتاده باشد تا شاهد تعدد بستری کودکان مبتلا به کرونا باشید.

رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی به ویژه ماسک زدن، رعایت فاصله فیزیکی و شستشوی مداوم دست‌ها دیگر مختص بزرگسالان نیست بلکه خانواده‌ها باید کرونا را بین کودکان جدی بگیرند. از سوی دیگر احتمال اینکه کودکان ناقلان بی‌علامت باشند نیز وجود دارد و توصیه کارشناسان بهداشتی براین است که تا حد امکان کودکان را از افراد سالمند که در معرض خطر بیشتری قرار دارند، دور نگه داریم.

سراج‌الدین عارف‌نیا، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و فوق تخصصی بیماری‌های عفونی در این باره اظهار داشت: این تصور غلط که کودکان به کرونا مبتلا نمی‌شوند را خانواده‌ها باید از ذهن خود پاک کنند، زیرا هم کودک و حتی نوزاد کرونایی در بیمارستان‌ها بستری هستند و هم اینکه متأسفانه جزو قربانیان این بیماری هم به شمار می‌روند. هرچند اغلب این کودکان دارای بیماری‌های زمینه‌ای هم هستند.

وی افزود: تعریف ما از کودکان سنین زیر 16 سال را شامل می‌شود و رعایت مسائل بهداشتی در این گروه سنی مانند بزرگسالان باید با دقت انجام شود.

مادران کرونایی شیردهی را قطع نکنند/ رشد میزان افزایش وزن کودکان در 6 ماه گذشتهابراز نگرانی دانشگاه علوم پزشکی از آغاز موج سوم کرونا در گیلان؛ کودکان زیر 10 سال مبتلا شدندتوزیع 15 هزار ماسک اهدایی مردم، بین کودکان کار

عارف‌نیا با بیان اینکه علایم بیماری در کودکان مبتلا به کرونا عمدتا خفیف‌تر از سایر گروه‌های سنی است، گفت: کرونا در کودکان اغلب علایم غیراختصاصی دارد و یا کاملا بی‌علامت است. بنابراین نگرانی ما درباره ابتلای کودکان و ناقل شدن آنان است.

وی درباره علایم بیماری کرونا در کودکان بیان داشت: تب، سردرد، لرز، درد بدن، اسهال، ضعف، بی‌حالی، گلو درد و سرفه عمده‌ترین علایم کرونا در کودکان است که خانواده‌ها باید آنها را جدی بگیرند.

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی اطفال این توضیح را هم داد که چون ویروس‌های دیگر نیز معمولا اغلب این علایم را در کودکان ایجاد می‌کنند شاید 99 درصد این موارد هم کرونا نباشد؛ چون در سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کرونا اغلب این علایم مشترک است. اما در بزرگسالان با شروع تب، لرز و سرفه خشک باید فرض را بر کرونا بگذاریم مگر با آزمایش خلاف آن ثابت شود.

وی خاطرنشان کرد: برای اینکه کودکان هم کرونا نگیرند باید ماسک بزنند و همه دستورالعمل‌های بهداشتی را به ویژه در محیط بیرون از منزل از جمله مدارس رعایت کنند.

عارف‌نیا گفت: توصیه مهم و جدی به خانواده‌ها این است که تا حد امکان کودکان را به سمت پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها نفرستند چون سنین بالا به شدت در معرض ابتلا هستند و شدت بیماری در آنان نیز بیشتر است. ما نگران این هستیم که سایر افراد خانواده از طریق کودکان مبتلا شوند؛ برای همین تا حد امکان باید نسبت به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی حساسیت داشته باشیم.

وی افزود: علاوه براین پدربزرگ و مادربزرگ‌ها و حتی پدر و مادرها نیز تا حد امکان از بغل کردن کودکان خود خودداری کنند مگر اینکه کسی نوزاد شیرخوار داشته باشد و در این صورت مادر هم باید در حین شیر دادن به نوزاد ماسک بزند.

انتهای پیام/581/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تا حد امکان خانواده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۴۳۱۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند

مسئول گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان گفت: موارد ابتلا به بیماری سالک در این استان سالانه بین ۳ تا ۵ هزار نفر بود که الان به ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر کاهش پیدا کرده است.

به گزارش ایلنا، «رضا فدایی» مسئول گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان درباره وضعیت ابتلا به بیماری سالک در این استان توضیح داد: پیش از تلاش‌هایی که برای کنترل این بیماری انجام شود، ما سالانه تنها در استان اصفهان بین ۳ تا ۵ هزار مورد بیمار سالک داشتیم، در حال حاضر پس از ۱۶ سال کار مستمر، موارد ابتلا بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر کاهش یافته است؛ این موفقیت حاصل یک تلاش بسیار وسیع و فشرده است.

وی اضافه کرد: البته خود بیماری هم نوسان‌هایی دارد، بعضی سال‌ها کم می‌شود و برخی سال‌ها بالا می‌رود ولی روی هم رفته در حال حاضر محدود شده است. در استان اصفهان شهرستان‌های اردستان، برخوار، نطنز و شاهین شهر و همین طور شهرستان‌های شرقی استان کانون‌های اصلی سالک هستند. بعضی سال‌ها هم کانون‌های جدیدی ایجاد می‌شود که در گذشته نبوده است.

فدایی عنوان کرد: برای این بیماری یک داروی اصلی موسوم به آمپول گلوکانتیم وجود دارد که این دارو را وزارت بهداشت به اندازه نیاز کل استان‌های سالک‌خیز تهیه و به رایگان توزیع می‌کند و ما هم به رایگان به بیماران تزریق می‌کنیم. همچنین دو یا سه نوع پماد وجود دارد که در کنار این آمپول، داروی کمکی محسوب می‌شوند و سیر بهبودی بیماری را تسریع می‌کند. از این رو این داروها را ما به مقدار مورد نیاز داریم و معمولا کمبود نداریم.

وی ادامه داد: از نظر درمانی بسیاری از بیماران پس از گذشت ماه‌ها از ضایعه پوستی مراجعه می‌کنند که در آن موقع زخم بزرگ شده و درمان آن هم سخت‌تر می‌شود. ما همیشه در آموزش‌هایی که بین مردم مناطق سالک‌خیز داریم بیان می‌کنیم که اگر زخمی بر روی سطح بدنتان پیدا شد، فورا برای درمان مراجعه کنند، چون درمان در مراحل اولیه بسیار کارآمدتر و ساده‌تر هست.

فدایی با اشاره به داروی سالک تولیدی شرکت‌های دانش بنیان داخلی گفت: آن دسته از داروهایی که سازمان غذا و دارو یا وزارت بهداشت تایید می‌کنند، مجاز به استفاده از آن‌ها هستیم. به طور مثال داروی سیناآمفولیش پمادی است که یک شرکت دانش بنیان تولید کرده است و پس از تایید وزارت بهداشت ما هم مجاز به استفاده از آن شدیم. به طور کلی یک رضایت نسبی در کنار داروهای اصلی از این داروهای محصول شرکت‌های دانش بنیان حاصل شده است، لذا از این نظر قدم‌های مثبتی برداشته اند.

وی درباره درمان جای زخم (اسکار) سالک گفت: متخصصان پوست و جراحان پلاستیک، روش‌هایی برای ترمیم نسبی جای زخم‌ها دارند که درمان از طریق سلول‌های بنیادی یکی از آن‌ها است. اما این روش‌ها نسبی و بسیار پر هزینه هستند. به همین دلیل ما تمام تلاشمان در زمینه مقابله با خود بیماری و مراجعه به موقع بیماران است.

فدایی همچنین به تغییرات روند ابتلا به بیماری سالک اشاره کرد و افزود: طبق اطلاعات منتشر شده از وزارت بهداشت روی هم رفته در کشور ما روند ابتلا به این بیماری رو به کاهش است. ظاهرا از بالای ۲۰ هزار مورد ابتلا در سال در حال حاضر به کمتر از ۱۰ هزار مورد رسیده ایم. در استان اصفهان نیز موارد ابتلا بین ۳ تا ۵ هزار نفر بود که الان به ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر کاهش پیدا کرده است.

وی تاکید کرد: حتی در سالی که آمار ابتلا کاهش پیدا می‌کند، نباید از این بیماری غافل شد، چرا که این بیماری خودش هم افت وخیز دارد، جدا از کاری که سیستم برای مهار آن انجام می‌دهد.

دیگر خبرها

  • موی روی لاله گوش نشانه چیست؟
  • سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند
  • ۵ دمنوشی که برای درمان سرماخوردگی معجزه می‌کند
  • مو، روی لاله گوش نشانه چیست؟
  • اگر می خواهید راحت تر نفس بکشید این مواد غذایی را مصرف کنید
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود
  • علایم هشداردهنده‌ «آرتریت پسوریاتیک»
  • مو روی لاله گوش نشانه چیست؟
  • علایم هشداردهنده «آرتریت پسوریاتیک»